Etxeondo is een Spaans merk dat kleding en bijbehoren voor wielrenners produceert. Het familiebedrijf werd in 1976 opgericht door Paco Rodrigo. Samen met zijn vrouw María maakten zij de eerste Etxeondo schetsen. Dit alles gebeurde op een iconische boerderij in het stadje Villabona, in het Spaanse Baskenland.

Paco werkte eerder voor toonaangevende merken als Dior en Balenciaga, hij nam zijn expertise uit de modewereld mee en besloot zijn eigen collectie in wielerkleding te realiseren. Eén die qua performance en design zijn gelijke niet kende. Etxeondo was namelijk een van de eersten uit de industrie die met nieuwe synthetische materialen ging werken. Voorheen was alle wielerkleding van wol en was de zeem in de wielerbroek van leer. Etxeondo experimenteerde en testte met strakkere aerodynamische wielerkleding. Sinds dag 1 is de missie van het merk om de meest hoogwaardige fietskleding te produceren.

En dat is goed gelukt, wij zijn bij A-B Bike er enthousiast over Etxeondo en dragen het merk graag…..

 

Vandaag de dag is Etxeondo in de basis nog steeds het familiebedrijf zoals het ooit begon. De kleding wordt nog steeds volledig ontworpen en geproduceerd in het Baskenland. Kleding waarin functie en pasvorm perfect samenkomen. Dankzij de hoogwaardige materialen en strakke pasvorm kun je optimaal presteren.

Een van de producten waarom Etxeondo bekend is, en tevens bestseller, is de Orhi broek. De Orhi bibshort uit de 2022 voorjaar-zomercollectie borduurt voort op de kwaliteiten van het eerdere model. De Hightec Powersystem Performance-stof garandeert een perfecte pasvorm, goed ademend vermogen en een laag gewicht. De basis van de Orhi broek is de Urraki-zeem. Deze hoogwaardige zeem is erg geliefd onder de vele profrenners die de laatste jaren door Etxeondo zijn uitgerust. Ook wij hebben deze in de winkel liggen.
Kom snel passen, voelen, ervaren hoe fijn en goed deze kleding is.